AP Class 9 English TOEFL Fa1 Question Paper 2023, English question paper for Class 9 AP

Parmeshwari Mam
8 Min Read

 AP Class 9 English TOEFL Fa1 Question Paper 2023


      




Introduction

In this article, we will explore the AP Class 9 English TOEFL Fa1 Question Paper for the year 2023. The TOEFL (Test of English as a Foreign Language) is a standardized test conducted to assess the English language proficiency of non-native English speakers. The Fa1 Question Paper is an important assessment tool that evaluates students’ knowledge and skills in English. Let’s delve into the details of the AP Class 9 English TOEFL Fa1 Question Paper for 2023.

FA1/CBA1 EXAMINATIONS (PART B)

MODEL QUESTION PAPER TOEFL JUNIOR EXAMINATION


1) LISTENING COMPREHENSION SECTION (3M)

The students hear:

(Narrator): Listen to a teacher talking in a biology class.

(Woman): We’ve talked before about how ants live and work together in huge communities. Well, one particular kind of ant community also grows its own food. So you could say these ants are like people – like farmers. And what do these ants grow? They grow fungi (FUN guy). Fungi are kind of like plants mushrooms are a kind of fungi. These ants have gardens, you could say, in their underground nests. This is where the fungi are grown.

Now, this particular kind of ant is called a leafcutter ant. Because of their name, people often think that leafcutter ants eat leaves. If they cut up leaves they must eat them, right? Well, they don’t! Thy actually use the leaves as a kind of fertilizer. Leafcutter ants go out of their nests looking for leaves from plants or trees. They cut the leaves off and carry them underground, and then feed the leaves to the fungi the fungi are able to absorb nutrients from the leaves. What the ants eat are the fungi that they grow. In that way, they are like farmers!

The amazing thing about these ants is that the leaves they get are often large and heavier than the ants themselves. If a leaf is too large. leafcutter ants will often cut it up into smaller pieces but not all the time. Some ants carry whole leaves back into the nest. In fact, some experiments have been done to measure the heaviest leaf a leafcutter ant can lift without cutting it. It turns out, it depends on the individual ant. Some are stronger than others. The experiments showed that some “super ants” can lift leaves about 100 times the weight of their body!

Class 9 English TOEFL Fa1 Question Paper

1. What is the main topic of the talk?

A) A newly discovered type of ant
B) A type of ant with unusual skills
C) An increase in the population of one type of ant
D) A type of ant that could be dangerous to humans

Ans. A type of ant with unusual skills

2. What does the teacher say many people think must be true about leafcutter ants?

A) They eat leaves.
B) They live in plants.
C) They have sharp teeth.
D) They are especially large.

Ans. They eat leaves

3. What did the experiments show about leafcutter ants?

A) How fast they grow

B) Which plants they eat

C) Where they look for leaves

D) How much weight they can carry

Ans. How much weight they can carry

English TOEFL Fa1 Question Paper 2023

LANGUAGE AND MEANING SECTION (3M)

Choose the right answer from the given choices in each statement.

Lisa:

1. (A) So B) While C) Because D) Although) you were at basketball practice today, your teacher,
Ans. Although

2. Mr. Morris, called on the phone to talk with you. He (A) take B) took C) is taking D) was taken) one of
Ans. Took

READING COMPREHENSION SECTION (4M)

Read the following passage and pick the right answers from the given statements of each question.

Dear Sony.

Thanks for volunteering to clean up the science laboratory this afternoon. Usually, when a student does this for the first time. I go to the lab to show him or her exactly what to do. However, today I have a teacher’s staff meeting at 3:30, so I can’t be there. Still I’m sure everything will be fine, since you have worked in the lab many times. Here is what you should do:

1. Clean all the glass containers that were used in class today.

2. After washing the containers, place them upside down on a towel to dry.

3. Wipe down all the workable with a wet cloth.

4. Put all the microscopes that have been left out back on the equipment shelf.

5. Sweep the floor

6. Put the trash outside the door.

7. Turn off the lights and lock the door when you leave.

If you have any questions, please ask Ms Edwards in the classroom next door. You can return the key to me tomorrow when we have class at 10:30. Thank you so much for your help.

Mr Thamson

1. In line 2 of the note, the word this refers to

A) saying thank you
B) finishing homework
C) going to the science laboratory
D) cleaning the science laboratory
Ans. Cleaning the science laboratory

2. Where will Mr Thamson probably be when Sony cleans the lab?

A) In the lab
B) In his office
C) At a meeting
D) In the classroom next door

Ans. At a Meeting

3. Where should Sony put the glass containers?

A) On a towel
B) Near the door
C) Next to the sink
D) On the equipment shelf

Ans. On a towel

AP Class 9 English TOEFL Fa1

4. What should Sony do immediately after sweeping the floor?

A) Lock the lab door
B) Put away any microscopes
C) Wipe down the worktables
D) Take the trash out of the lab

Ans. Take the trash out of the lab

Conclusion

The AP Class 9 English TOEFL Fa1 Question Paper for 2023 is designed to evaluate students’ English language skills in various areas such as reading comprehension, listening comprehension, writing, and speaking. It provides a comprehensive assessment of their proficiency and enables educators to gauge their progress. By preparing for this examination, students can enhance their English language abilities and improve their chances of success in future academic and professional endeavors.


Share This Article
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *